Gebruik het formulier en u wordt z.s.m. teruggebeld.

 

 

Sinds 2003 bestond al de verplichting van rookmelders in nieuwbouw maar per 1 juli 2022 zal deze verplichting ook gaan rusten op eigenaren van bestaande bouw. Het Bouwbesluit zal hiervoor worden aangepast door minister Knops die daarmee gehoor geeft aan adviezen van Brandweer Nederland en gemeenten. Volgens statistieken kunnen er gemiddeld 13 levens per jaar met deze maatregel gered worden.

Nu lijkt 1 juli 2022 nog ver weg maar het is toch verstandig om er direct mee aan de slag te gaan. U bent dan op tijd klaar en u heeft een veilige woning. De eis met betrekking tot de installatie zal niet zo zwaar zijn als nu bij nieuwbouw omdat mag worden volstaan met rookmelders op batterij. Dit scheelt veel werk.

Als u dit overweegt denk dan ook eens na over het type rookmelder wat u wilt gaan plaatsen. Er zijn natuurlijk de goedkope rookmelders van de bouwmarkten maar voor iets meer geld kunt u ook investeren in slimme rookmelders. Deze kunt u krijgen met een 5- of 10 jaars batterij en ze kunnen radiografisch gekoppeld worden waardoor u op tijd gewaarschuwd wordt als er brand is in andere dan uw verblijfsruimte. Bovendien kunt u rookmelders krijgen die communiceren met uw telefoon en kunnen worden uitgebreid met een inbraakalarmsysteem. Via een app op uw telefoon kunt u alles monitoren en bedienen. Ook kunt u familieleden en buren op de app uitnodigen om de boel voor u in de gaten te houden. Meer veiligheid, functionaliteit en zekerheid dus.

Vraag vrijblijvend informatie aan over onze Cavius Wireless Alarm Family. Zie ook dit artikel.

 


 

   

Corona en het onderhoud van kleine blusmiddelen en andere veiligheidsmiddelen.

Het is heel goed mogelijk om binnen de richtlijnen van het RIVM de brandblussers, brandslanghaspels, verbandtrommels, noodverlichting, rookmelders en droge blusleiding met hun brandkranen te laten keuren. De monteur houdt zich aan het door Fero en/of door het bedrijf zelf opgestelde protocol. Voor ons geldt:

  • we geven geen hand
  • blijven op minimaal 1,5 meter afstand
  • we dragen handschoenen
  • desgewenst of waar nodig mondkapjes
  • we reinigen de apparaten na de keuring
  • de klant mag de afleverbon met eigen pen tekenen en kan de bon na een zelf te bepalen aantal uren oppaken en verder verwerken voor de administratie.

Verder zijn wij bereidt om bij lage bezetting te komen zoals na werktijd, s'-avonds of in het weekend. Uiteraard conformeren wij ons aan het protocol zoals dat door de klant is opgesteld.

In overleg met de klant kunnen we de verdere besmetting voorkomen en toch zorgen voor een optimale beveiliging.

 

De directie.

  • Laat regelmatig de blussers en haspels keuren.
  • Schat, hang jij die rookmelders nog even op?
  • Ook thuis zijn brandblussers, blusdekens en rookmelders heel verstandig.
  • Wanneer zijn bij u de brandblussers voor het laatst gekeurd?

Misschien zit u weleens naar het nieuws te kijken en wordt er verslag gedaan van een woningbrand. Op dat moment denkt u wellicht dat het verstandig zou zijn om wat voorzorgsmaatregelen te nemen tegen brand. Preventie dus!

Laat het niet bij die ene gedachte blijven maar onderneem actie om uw woning en uw gezin te beschermen tegen de gevolgen van brand.

Het eerste wat u zeker zou moeten doen is zorgen voor voldoende en goede rookmelders zodat u tijdig gewaarschuwd wordt bij brand. De smartmelders zijn in opkomst! Wij kunnen rookmelders leveren die draadloos gekoppeld kunnen worden en die bovendien kunnen worden uitgebreid met bijvoorbeeld een inbraakalarm. E.e.a. valt dan te monitoren op uw telefoon of tablet.

Ten tweede is het belangrijk om uw vluchtroutes zeker te stellen en te zorgen voor bijvoorbeeld vluchtladders als dat nodig is.

Ten derde is het zeer verstandig om her en der blusdekens te hebben die kunnen worden gebruikt om te blussen of om de bewoners te beschermen tegen vlammen bij het vluchten.

Ten vierde zou er op iedere verdieping een brandblusser moeten staan om de brand in de kiem te smoren of om het vuur zolang te doven dat u er in ieder geval langs kunt naar buiten toe. In de vijfde plaats kan u overwegen om op vluchtwegen noodverlichting te plaatsen zodat u zich kan oriënteren bij een calamiteit in combinatie met stroomuitval.

Fero Brandbeveiliging adviseerd particulieren op het gebied van brandpreventie en levert materialen van goede kwaliteit tegen scherpe prijzen. Nodig ons uit voor een vrijblijvend gesprek en offerte.

Rookmelder  Vluchtladder  Blusdeken  Brandblusser  Noodverlichting

Zoekt u een zeer goede BHV opleiding of herhalingscursus? Of misschien een opleiding EHBO of reanimatie? Via Fero Brandbeveiliging kunt u in contact komen met een erkend en scherp geprijsd opleidingsbedrijf.

Vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende prijsopgave op maat.

         

 

Contactpersoon:*
Bedrijfsnaam*
E-mail*
Adres:
Om hoeveel personen gaat het en wanneer?
Om welke opleiding gaat het?:

BHV kast 60 x 60 x 25cm rood, incl stickers 
Ook verkrijgbaar in groen!

€  215,- excl. BTW