Onderhoud noodverlichting

 

Het is verstandig om ook de nood/vluchtwegverlichting te laten testen. Deze wordt vaak vergeten. De noodverlichting staat onder spanning en springt alleen aan op accu als de stroom uitvalt. Er zit geen pictogram op en is alleen bedoeld voor licht op de grond. De vluchtwegverlichting brandt permanent op het lichtnet en indien nodig op accu. Hier zit een groene route aanduiding op(rennend mannetje naar deur met pijl). In beide zit een accu die na 4 jaar vervangen dient te worden. Bij de types met een Tl-buis dient bij de vluchtwegverlichting ieder jaar de buis vervangen te worden en bij de noodverlichting is dit afhankelijk van de conditie die blijkt bij de test; meestal wordt die 1 x per 3 jaar vervangen. Wij kunnen alle typen batterijen/accu´s leveren.

Wij leveren ook nieuwe nood- en vluchtwegverlichting ter vervanging of nieuwplaatsing. Momenteel leveren wij alleen nog maar LED vanwege de vele voordelen:

  1. Niet duur in aanschaf
  2. Zeer zuinig qua stroomverbruik(4 Watt of minder)
  3. Prettig stabiel licht
  4. Veel branduren dus geen TL-buis meer vervangen(minimaal 75000 branduren)
  5. Wordt haast niet warm
  6. Veiliger
  7. U draagt bij aan het klimaat

Vervangen kunnen wij altijd en bij een nieuwe installatie dient er stroom aftakpunt in de buurt te zijn.

 

Noodverlichting

 

 

 

Volgens het nieuwe Energieakkoord(1 augustus 2019) valt onder de "Erkende maatregelen" ook het vervangen van armaturen met een TL-buis door LED. Dit betekend dat op enig "Natuurlijk moment" een nood- of vluchtweg armatuur(met TL.) vervangen moet worden door een LED armatuur. Dit kan bij het eerstvolgend onderhoud zijn. Hier kan op gehandhaafd worden.

Wilt u de noodverlichting laten keuren? Maak een afspraak en bel met 06-41310826 of stuur een mail.

Voor controleprijzen kijk bij Keuren blusmiddelen.