Er vielen jaarlijks al zo'n 5 slachtoffers door koolmonoxide vergiftiging en de verwachting is dat dit aantal zal toenemen. Door stijgende energieprijzen zijn mensen fanatiek aan het isoleren wat natuurlijk gunstig is voor de portemonnee maar kan leiden tot minder frisse lucht in huis. Bij het uitademen produceren we Co2 en neemt het zuurstof percentage af. Ook zien we nu een trend met waxine bloempotkacheltjes die ook zuurstof op gebruiken en koolmonoxide kunnen gaan produceren. Co melders zijn al volop te krijgen maar worden meestal alleen bij de CV installatie geplaats. Plaats ze ook in andere ruimtes waar een opbouw van Co verwacht kan worden. Zie ook hier.

In scholen zijn de Co2 meters verplicht zodat de leerkracht tijdig een raampje kan openen. Voor thuis zou dat ook niet zo'n gek idee zijn. Vooral met grotere groepen is er kans op een snel stijgend koolstofdioxide percentage. Hier leveren wij nu een geweldige meter voor:

Luchtkwaliteitsmonitor voorzien van sensoren die real-time koolstofdioxide (CO2), temperatuur en luchtvochtigheid meten. Geschikt voor thuis, kantoor en school. De indicatoren geven doormiddel van een gezichtje met kleur (groen, geel en rood), aan of de CO2 waarde goed of te hoog is. Ook is er een automatisch alarm in te stellen. 

De monitor kan worden neergezet. De monitor beschikt over een back-up accu en kan worden op geladen met de bijgeleverde 230v stekker. 

Meetbereik

  • CO2: 400-5000PPM
  • Temperatuur: -10+50°C
  • Vochtigheid: 20%-85% RH

Deze monitor wordt geleverd inclusief:

  • Micro USB-oplaadkabel (230v stekker)
  • Handleiding

Afmeting: Ø100mm - Gewicht:150 gram 

Co2_melder_klein.png

Een CO2-meter is een apparaat dat de hoeveelheid koolstofdioxide (CO2) in de lucht meet. Deze meting kan worden gebruikt om verschillende doelen te bereiken. Hier zijn enkele voorbeelden van de manieren waarop een CO2-meter kan worden gebruikt:

  1. Om de luchtkwaliteit te meten: Hoge niveaus van CO2 in de lucht kunnen wijzen op een slechte luchtkwaliteit en kunnen mensen last geven van hoofdpijn, vermoeidheid en andere klachten. Een CO2-meter kan worden gebruikt om de luchtkwaliteit in een ruimte te meten en te bepalen of ventilatie nodig is.
  2. Om de efficiëntie van ventilatiesystemen te verbeteren: CO2-meters kunnen worden gebruikt om te bepalen hoe efficiënt een ventilatiesysteem is. Als de CO2-niveaus in een ruimte stijgen, kan dit duiden op een tekort aan verse lucht en kan het ventilatiesysteem worden aangepast om de luchtkwaliteit te verbeteren.
  3. Om de hoeveelheid CO2-emissies te meten: CO2 is een belangrijke broeikasgas en de meting van CO2-emissies kan helpen om de impact van menselijke activiteiten op het klimaat te bepalen. CO2-meters kunnen worden gebruikt om de hoeveelheid CO2-emissies van een gebouw of industriële installatie te meten.
  4. Om plantengroei te optimaliseren: In gesloten omgevingen, zoals kassen, kan een CO2-meter worden gebruikt om de hoeveelheid CO2 in de lucht te meten en te regelen om de groei van planten te optimaliseren.
  5. Om de concentratie van CO2 in ademlucht te meten: CO2-meters kunnen ook worden gebruikt om de concentratie van CO2 in ademlucht te meten. Dit kan nuttig zijn voor medische doeleinden, zoals het monitoren van de ademhaling van patiënten met astma of COPD.