Sinds 2003 bestond al de verplichting van rookmelders in nieuwbouw maar per 1 juli 2022 zal deze verplichting ook gaan rusten op eigenaren van bestaande bouw. Het Bouwbesluit zal hiervoor worden aangepast door minister Knops die daarmee gehoor geeft aan adviezen van Brandweer Nederland en gemeenten. Volgens statistieken kunnen er gemiddeld 13 levens per jaar met deze maatregel gered worden.

Nu lijkt 1 juli 2022 nog ver weg maar het is toch verstandig om er direct mee aan de slag te gaan. U bent dan op tijd klaar en u heeft een veilige woning. De eis met betrekking tot de installatie zal niet zo zwaar zijn als nu bij nieuwbouw omdat mag worden volstaan met rookmelders op batterij. Dit scheelt veel werk.

Als u dit overweegt denk dan ook eens na over het type rookmelder wat u wilt gaan plaatsen. Er zijn natuurlijk de goedkope rookmelders van de bouwmarkten maar voor iets meer geld kunt u ook investeren in slimme rookmelders. Deze kunt u krijgen met een 5- of 10 jaars batterij en ze kunnen radiografisch gekoppeld worden waardoor u op tijd gewaarschuwd wordt als er brand is in andere dan uw verblijfsruimte. Bovendien kunt u rookmelders krijgen die communiceren met uw telefoon en kunnen worden uitgebreid met een inbraakalarmsysteem. Via een app op uw telefoon kunt u alles monitoren en bedienen. Ook kunt u familieleden en buren op de app uitnodigen om de boel voor u in de gaten te houden. Meer veiligheid, functionaliteit en zekerheid dus.

Vraag vrijblijvend informatie aan over onze Cavius Wireless Alarm Family. Zie ook dit artikel.